Sådan installeres og konfigureres en proxyserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Vælg 'Kontrolpanel' i menuen. Klik på 'Netværk og Internet' i det åbne vindue, og klik derefter på 'Netværk og delingscenter'.

2.

Klik på 'Administrer netværksforbindelser' for at åbne en liste over netværkskort konfigureret på din computer. Højreklik på netværkskortet, der forbinder til internettet, og vælg 'Egenskaber' i pop op-menuen.

3.

Klik på fanen 'Deling'. I denne fane skal du klikke på feltet 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse.' Dette gør det muligt for proxy-tjenesten på din computer.

4.

Klik 'OK' for at gemme ændringerne. Klik på 'Ja' i bekræftelsesvinduet, der fortæller dig, at computerens IP-adresse ændres til proxy-tjenesten. Når konfigurationerne er indstillet, skal du genstarte computeren. De andre computere på dit netværk skal også genstarte for at oprette forbindelse til proxyserveren.

En proxyserver er en computer, der håndterer internetadgang for alle brugere på netværket. Windows har en intern proxyservertjeneste, som du kan installere uden at købe tredjepartsprogrammer. Softwaren er installeret, når du installerer Windows, og alt, hvad den behøver, er et par konfigurationer for at aktivere det på netværket. Når det er aktiveret, bruger dine klientcomputere den centrale computer som en gateway til internettet.