Sådan konfigureres en VPN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' på skrivebordet, skriv 'ncpa.cpl' i 'Start søgning' boksen og tryk på 'Enter' -tasten.

2.

Vælg menuen 'Fil' i vinduet 'Netværksforbindelser', der vises. Marker afkrydsningsfeltet 'New Incoming Connection ...'.

3.

Marker afkrydsningsfeltet for hver brugerkonto, der vises, som har brug for fjern VPN-adgang til pc'en, og vælg derefter 'Næste' -knappen.

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'Gennem internettet'. Vælg 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' og klik derefter på knappen 'Egenskaber'. Vinduet 'Indkommende IP-egenskaber' vises.

Marker afkrydsningsfeltet 'Tillad opkaldspersoner adgang til mit lokale netværk', vælg 'Tildel IP-adresser automatisk ved hjælp af DHCP' og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Vælg 'Tillad adgang' -knappen i det vindue, der vises.

6.

Vælg 'Start' -knappen, skriv 'Windows Firewall' og tryk på 'Enter' /p>

7.

Vælg fanen 'Undtagelser' i Windows Firewall-vinduet og vælg derefter knappen 'Tilføj port'. Indtast et navn til VPN-forbindelsen i feltet 'Navn' i vinduet Tilføj et port og indtast derefter '1723' i 'Portnummer' -feltet. Marker tasten 'TCP' og vælg derefter 'OK' -knappen. Vælg 'OK' -knappen i vinduet Windows Firewall for at gemme indstillingerne.

8.

Vælg 'Start' -knappen på den eksterne computer, vælg 'Kontrolpanel' og derefter vælg 'Netværk og delingscenter'. Vælg 'Opret en ny forbindelse eller et netværk' element, vælg 'Opret forbindelse til en arbejdsplads' og vælg derefter 'Næste' knappen. Vælg 'Brug mit internetforbindelse (VPN)' -element og vælg derefter knappen 'Næste'.

9.

Indtast internet-IP-adressen på den stationære computer, der blev leveret af Din internetudbyder i feltet 'Internetadresse' skal du indtaste VPN-forbindelsens navn i feltet 'Destinationsnavn' og vælge 'Næste' -knappen.

10.

Indtast VPN adgangskonto brugernavn i feltet 'Brugernavn', og indtast derefter adgangskoden for den samme konto i feltet 'Password'. Vælg 'Connect' -knappen for at begynde at bruge VPN-forbindelsen.

Tips og advarsler

  • Hvis der er installeret en router eller firewall mellem desktopcomputeren og Internet skal du konfigurere routeren til at sende TCP-port 1723 til computerens IP-adresse på routerens eller firewallens private netværksside og, hvis det er tilgængeligt, også konfigurere 'VPN pass through' eller 'GRE pass through' eller 'PPTP passerer igennem' på både fjerncomputeren og pc-router eller firewall, hvis det er tilgængeligt. Konfigurer derefter fjerncomputeren til at oprette forbindelse til routerens eller firewallens internet-IP-adresse i stedet for internet-IP-adressen til pc'en.
  • Virtuelt privatnetværk (VPN) -teknologi giver en meget omkostningseffektiv og sikker metode til adgang til filer og eksterne pc-desktops via internettet. Den kryptering, der leveres af en VPN, sikrer, at adgangskoder og oplysninger er beskyttet mod aflytning, hvilket i det væsentlige skaber en privat forbindelse over det offentlige netværk. Du kan konfigurere et VPN ved hjælp af VPN-softwaren, der følger med Windows-operativsystemet.