Sådan oprettes en VoIP-test

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Ring dit VoIP-nummer fra en anden telefon. Denne enkle test vil fortælle dig, om din VoIP-linje accepterer indgående opkald.

2.

Spørg din assistent om at placere og modtage opkald til og fra din VoIP-linje. Ring til en ven eller et familiemedlems telefon. Bed ham om at ringe til dig. Din assistent vil fortælle dig om lydkvaliteten af ​​forbindelsen.

3.

Placer et opkald fra din VoIP-telefon og lader en voicemail-besked på en anden linje. Lyt til meddelelsen, du forlod, og du vil hurtigt kunne bedømme lydkvaliteten på din VoIP-linje.

4.

Ring et nummer, der er designet til at echo din stemme, som f.eks. 909 -390-0003. Et ekkoetummer bruges ofte til at diagnosticere problemer med VoIP-lydkvalitet. Ingen svarer på dit opkald, men du kan tale og derefter høre på din stemmeeko.

5.

p> Kald et IVR-system (Interactive Voice Response). Googles søgeord (1-800-GOOG-411) er en sådan test. Enhver IVR bruger stemmegenkendelse til at lede dit opkald. Hvis du har svært ved at navigere i en IVRs stemmeindstillinger, kan der være et lydproblem med din VoIP-opsætning.

Tips og advarsler

  • Hvis du er Kan ikke teste med nummer 909-390-0003, spørg din VoIP-operatør for et ekkotestnummer.
  • Flere og flere bruger internettet til at rute telefonopkald ved hjælp af Voice over Internet Protocol (VoIP). Du kan foretage og modtage opkald med VoIP. VoIP-signaler er digitale, men de kan konverteres til analoge signaler, før de når et ældre telefonsystem. Et VoIP-signal er også meget komprimeret for at bruge den mindste båndbredde muligt. Denne kompression og den digitale til analoge konvertering kan påvirke kvaliteten af ​​et VoIP-opkald. Hvis du opretter en VoIP-test, vil du gerne kontrollere lydkvaliteten på både udgående og indgående opkald.