Samme IP-adressekonflikt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forkonfigurerede hardware-IP-adresser

Som standard er mange trådløse routere, modemer og andre netværksenheder forprogrammeret med de samme lokale IP-adresser. En almindeligt udstedt IP-adresse er 192.168.1.1. Alle identiske forprogrammerede adresser skal ændres på en eller flere enheder for at sikre, at de kan fungere sammen.

Løsning

Samme IP-adressekonflikter kan som regel undgås ved at høre din ejerens manual for hver netværksenhed. Disse materialer kan hjælpe dig med at fejlfinding og diagnosticere potentielle problemer.

Identificeringsproblemer

Der er mange tegn på, at et netværk har identiske IP-adresser. I Microsoft Windows-operativsystem vises en fejl i forbindelse med den anden computer eller enhed til hvilket en dublet IP-adresse er tildelt. Andre tegn vil indebære tab af internetforbindelse eller fildelingsfunktioner. Samme Internet Protocal (IP) adresse konflikter kan forekomme på ethvert lokalt netværk. Dette er når to eller flere enheder tildeles dobbelt IP-adresser på et netværk, som normalt skyldes simple konfigurationsfejl af administratoren.