Sammenlign programmer til anonym surfing

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Gratis proxyer

En af de nemmeste måder at skjule din IP-adresse på er at bruge en online proxy. Disse tjenester fungerer ved at fungere som en mellemmand for al din browsing. Når du går til proxyen, vil websiden have en grænseflade, hvor du indtaster adressen på den webside, du ønsker at besøge. Serveren, som proxyen er hostet på, vil derefter besøge webstedet og trække oplysningerne til proxyvinduet. På denne måde er IP'en, som hjemmesiden ser, den proxy-server. En ulempe ved at bruge gratis proxyer er, at de har strenge båndbreddegrænser. Desuden skal proxyen have al din browsinghistorik, og du skal stole på proxyen med disse oplysninger.

Tor

Tor er et open-source, fællesskabsbaseret program, der hjælper medlemmerne til at surfe internettet privat. Du tilmelder dig et netværk af tor-brugere, og web-forespørgsler fra sine brugere udløses gennem de forskellige IP-adresser adresser på alle dens brugere. På denne måde er der ingen solid forbindelse mellem et websteds hit og din IP-adresse. Programmet er gratis, men en ulempe er, at visse multimedieapplikationer, såsom Flash, vil blive deaktiveret.

Betalt Proxies

Betalede fuldmagter arbejder på samme måde som gratis, kun du betaler for højere båndbreddegrænser. Igen skal du være sikker på, at du har tillid til proxyen med din browserhistorik. Internettet registrerer alt. Dette omfatter omfattende logfiler i din web browsing historie. Hver gang du besøger et websted registreres den unikke IP-adresse for den, der har adgang til den. Hvis du er interesseret i at surfe privat, er der et par forskellige muligheder for dig.