Mobile Network Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Nøglefunktionen i mobilnetværk er, at de forener separat ejede noder. Et traditionelt netværk er underlagt en enkelt organisation, der kan indføre regler for alle funktioner og teknologi, der anvendes i systemet. I en MANET er der ingen overordnet kontrol. Noder kan slås fra eller flyttes uden varsel, og signalstyrken varierer i overensstemmelse med atmosfæriske forhold, passerer blokeringsobjekter eller kolliderer signaler fra andre enheder.

Funktion

Traditionelle routingmetoder sender enten en stedsforespørgsel eller registrerer alle tilgængelige stier. Hverken strategi er mulig med MANETs. Mobilnetværk kan omfatte faste punkter som trådløse routere og signalrelæer, men de kan også oprettes sporadisk ved at tillade radioknuder som trådløse aktiverede bærbare computere at kommunikere direkte. I dette scenario bliver bærbare computere selv routere, der overfører trafik fra andre enheder, så de kan nå en destination uden for deres signal.

Udvikling

Offentlige åbne standarder defineres af MANET Working Group of the Internet Engineering Task Force. Presset til at udvide teknologien og producere nye forbrugsvarer motiverer undertiden fabrikanter og softwareudviklere til at løbe foran de officielle protokolsystemer og opfinde deres egne proprietære systemer. Mobilnetværk er et hurtigt skiftende felt. Der er ingen enkelt mobilnetværksprotokol, men en hel del arbejde, grupperet sammen under kategorien mobile ad hoc-netværk (MANET).