Ring Topologi Vs. Ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Et ringtopologi netværk eller token ring netværk fungerer anderledes end et typisk Ethernet-baseret netværk. I modsætning til Ethernet er der ingen nav eller switche i ringtopologi netværk, og computere er logisk netværk i en cirkel, så hvert enkelt data bevæger sig rundt om cirklen, indtil den når den computer, der har anmodet om det.

Ulemper

Ulemperne af ring topologi netværk langt opvejer fordelene. Selv om det er en ordnet netværkstype og ikke kræver nogen switch eller hub, stopper et fejlfunktionelt link i ringen kommunikation til alle andre. Desuden er det under normale netværksforhold meget langsommere end Ethernet-forbindelser.

Sjov Fakta Computerindustriens gigant IBM støttede oprindeligt ringtopologi-netværk under navnet Token Ring. Den teknologi, der aldrig blev fanget på, og fremkomsten af ​​den billigere 10Base-T Ethernet-teknologi stavede slutningen for ringtopologi. Ringtopologi er et udtryk, der refererer til måden, hvorpå et computernetværk er oprettet. Det er ikke længere udbredt. Ethernet er en type kableteknologi, der anvendes i visse andre netværkstopologier.