Ring Topology Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Ud over IBMs Token Ring-teknologi, der officielt anerkendes af IEEE som IEEE 802.5, er Fiber Distributed Data Interface (FDDI) anerkendt af dem som IEEE 802.6.

Funktion

Uanset hvilken unik protokol den kan bruge, ringe topologi funktioner på samme princip. Computere eller noder er skematisk arrangeret i en cirkel, hvor hver enkelt er knyttet til det næste i en cirkel array. Data overføres derefter rundt om 'ring'

Fordele

Dette giver et meget organiseret netværk, hvor der ikke er nogen risiko for datakollisioner, da alle data bevæger sig i samme retning rundt om ringen. Derudover er der ikke behov for et routingpunkt til at håndtere dataoverførsel.

Ulemper

Ringopologi protokoller har stor ulempe. Manglende en computer på netværket kan forstyrre hele netværket. Det er også betydeligt langsommere end andre netværkstopologi muligheder. Ring-topologi netværk, der oprindeligt blev understøttet af IBM, er faldet i misbrug. IBMs hovedprotokol for ringtopologi teknologi er kendt som Token Ring, men der findes en anden protokol. Begge er anerkendt af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE).