Sådan identificeres et Cat 5 Crossover Cable

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Se på kabeldækslet og se om 'crossover-kabel' er skrevet hvor som helst på den. Mange kabler har etiketter trykt på deres belægninger over hele kabellængden. Dette gør dem nemme at identificere for brugernes bekvemmelighed.

2.

Kontroller de to ender af kablet og sammenlign dem med hinanden. Et Cat 5 Ethernet-kabel vil have samme farvekodede ledningssekvens i begge ender. Et Cat 5 Ethernet-crossover-kabel har samme farvekodede ledninger, men hver ende har en anden sekvens.

3.

Læs den emballage eller etiket, der tilhører kablet. Hvis du stadig har kabelemballagen, eller hvis du forsøger at købe et crossover-kabel, vil emballagen eller etiketterne tydeligt identificere typen af ​​kabel.

Cat 5 Ethernet-kabler bruges ofte til at forbinde computere, faxer og anden elektronik sammen gennem et netværk eller til internettet. Et Cat 5 Crossover-kabel kaldes et Ethernet-crossover-kabel og bruges ofte til at forbinde to af de samme enheder direkte, som f.eks. En pc til en anden pc. Nogle moderne hubs arbejder med begge typer kabler og behandler dem som udskiftelige. Det kan være let at fejle et Ethernet-crossover-kabel med et normalt Ethernet-kabel, da de ser næsten ens ud. Der er otte ledninger, der løber gennem et Cat 5-kabel, og forskellen mellem et Ethernet-kabel og et Ethernet-crossover-kabel er ledningenes rækkefølge.