Sådan konfigureres en gratis VPN-løsning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg startknappen 'Globe' på den Windows 7-computer, der modtager VPN-forbindelsen, og skriv derefter 'ncpa.cpl' i 'Søg' boksen. Tryk på 'Enter' -tasten.

2.

Vælg menuen 'Fil' i vinduet 'Netværksforbindelser', der vises. Vælg artiklen 'Ny indgående forbindelse ...', og vinduet 'Tillad tilslutninger til denne computer' vises. Marker afkrydsningsfeltet for hver brugerkonto, der har brug for VPN-adgang til computeren, og vælg derefter knappen 'Næste'.

3.

Marker afkrydsningsfeltet 'Gennem internettet' og dobbeltklik derefter på elementet 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' på listen.

4.

Vælg 'Tillad opkaldspersoner adgang til mit lokalnetværk' afkrydsningsfeltet i vinduet 'Indkommende IP-egenskaber' og vælg også 'Tildel IP-adresser automatisk ved hjælp af DHCP' -elementet og tryk på 'Enter' -tasten.

5.

Vælg knappen 'Tillad adgang' i vinduet 'Tillad tilslutninger til denne computer'.

6.

Vælg startknappen 'Globe', derefter 'Kontrolpanel' og åbn 'Windows Firewall' -applet. Vælg fanen Undtagelser, og klik på knappen 'Tilføj port', og skriv derefter 'Mit VPN' i feltet 'Navn' i vinduet 'Tilføj et port', og indtast derefter '1723' i feltet 'Portnummer'. , og klik derefter på 'TCP' elementet. Vælg 'OK' -knappen, og vælg derefter knappen 'OK' igen for at gemme konfigurationen.

7.

Vælg startknappen 'Globe' på den anden Windows 7-computer der vil starte VPN-forbindelsen eksternt, og vælg derefter 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværks- og delingscenter'. Vælg 'Opret en ny forbindelse eller netværk', og klik derefter på 'Opret forbindelse til en arbejdsplads'. Vælg 'Næste' -knappen, og klik derefter på 'Brug mit internetforbindelse' -element, og vælg knappen 'Næste'.

8.

Indtast internetens IP-adresse computer konfigureret til at modtage en VPN-forbindelse (den første computer konfigureret) i feltet 'Internetadresse' og indtaste et navn for forbindelsen i feltet 'Destination Name', og vælg derefter knappen 'Næste'.

p> 9.

Indtast navnet på en konto (valgt under konfiguration af den første computer), der har tilladelser til at starte VPN'et og tilslutte til den første computer i feltet 'Brugernavn', og indtast derefter adgangskoden feltet 'Password', og vælg 'Connect.' Computeren vil så kontakte og oprette en VPN-forbindelse med den første computer.

Tips og advarsler

  • Hvis den første computer (VPN-servercomputer) er beskyttet ved hjælp af en firewall, skal du derefter konfigurere routeren / firewall'en, der beskytter computeren for at videresende TCP-port 1723 til den første computer til det private netværks IP-adresse og også tilpasning af 'GRE' eller 'PPTP'. Brug derefter den eksterne IP-adresse i stedet for den modtagende computers IP-adresse på den initierende computer for at etablere VPN-forbindelsen.
  • VPN (Virtual Private Network) -løsninger gør det muligt for computere at oprette forbindelse via et offentligt netværk, såsom internettet via en 'krypteret tunnel', hvor alle meddelelsespakker, der sendes og modtages under forbindelsen, er indkapslet i krypterede pakker, således at meddelelser kun kan fås af sende og modtage computere. Hvis beskyttelse af meddelelseshemmeligheden er et problem, kan VPN-løsningen, der følger med Microsoft Windows-operativsystemer, bruges til at oprette en gratis VPN-løsning mellem to computere.