Sådan opretter du en VPN til fjernadgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg 'Start' -knappen, vælg 'Kontrolpanel', vælg 'Netværk og Internet' og derefter 'Netværk og delingscenter'. Klik på linket 'Administrer netværksforbindelser'.

2.

Vælg linket 'Ny indgående forbindelse' og klik derefter på feltet ud for hver brugerkonto, som du ønsker at give fjernbetjening VPN adgang. Klik på knappen 'Næste', og klik derefter på afkrydsningsfeltet 'Gennem internettet' og klik på 'Næste'.

3.

Dobbeltklik på 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) ', og vælg derefter afkrydsningsfeltet' Tillad opkald til adgang til mit lokale netværk '. Vælg 'Tildel IP-adresser automatisk ved hjælp af DHCP' -knappen, klik på knappen 'OK' og klik derefter på knappen 'Luk'.

4.

Klik på knappen 'Start' på computeren, der vil forbinde til kontoret eller hjemmecomputeren ved hjælp af VPN. Klik på 'Kontrolpanel', klik på 'Netværk og Internet' og vælg derefter linket 'Opret forbindelse til et netværk' i området 'Netværk og delingscenter'.

5.

Vælg linket 'Opret forbindelse eller netværk', vælg 'Opret forbindelse til en arbejdsplads' og klik derefter på knappen 'Næste'.

6.

Vælg 'Brug min internetforbindelse (VPN) ', skriv internet-IP-adressen på kontoret eller hjemmecomputeren i feltet' Internetadresse ', skriv et navn til VPN-forbindelsen i feltet' Destination name 'og vælg' Don 't connect now; bare sæt den op så jeg kan tilslutte senere 'afkrydsningsfeltet. Klik på knappen' Næste 'for at fortsætte.

7.

Skriv brugernavnet på den konto, der har fået VPN adgang til hjemme- eller kontorcomputeren i feltet 'Brugernavn', indtast adgangskoden for kontoen i feltet 'Password' og vælg derefter 'Husk denne adgangskode', så du ikke behøver at skrive adgangskoden hver gang du ønsker at oprette forbindelse. Vælg

8.

Klik på 'Opret' -knappen for at slutte og teste VPN-forbindelsen.

Tips og advarsler

  • Hvis hjemme- eller kontorcomputeren, der modtager VPN-forbindelsen, ligger bag en firewall og ikke er tilsluttet direkte til internettet, skal du konfigurere firewall eller router at videresende TCP-port 1723 til hjemme- eller kontorcomputerens private netværks-IP-adresse og også konfigurere firewall eller router til at passere gennem 'GRE' eller 'PPTP.' Derefter skal du konfigurere den eksterne computer til at oprette forbindelse til den eksterne IP adresse på firewallen i stedet for hjemme- eller kontorcomputeren for at etablere VPN-forbindelsen.
  • Fjernadgangsteknologiteknologi giver fleksibilitet med muligheden for at få adgang til din hjemmecomputer, når du rejser, eller få adgang til din kontormaskine, når du er hjemme. Men fordi internettet er et offentligt netværk, skal oplysninger, der sendes og modtages, beskyttes vha. Virtuelt privatnetværk (VPN) -krypteringsteknologi for at sikre, at dine data er sikre, mens du samtidig gør det lettere at bruge ekstern tilslutning.