Sådan opsættes en pc som et adgangspunkt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brug af din pc som et trådløst adgangspunkt

1.

Bestem hvilken pc, du vil bruge et adgangspunkt. Klik på knappen 'Start' i nederste venstre hjørne og derefter på 'Kontrolpanel.'

2.

Klik på 'Netværk og Internet' og derefter 'Netværk og deling Center ', og derefter' Administrer netværksforbindelser 'på fanen til venstre.

3.

Højreklik på den forbindelse, du vil bruge, og klik derefter på' Egenskaber '. Klik fanen 'Deling'.

Marker afkrydsningsfeltet 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse'. Klik på 'OK'.

Slut dine andre computere til det nyligt tilgængelige netværk, og test for at sikre, at de alle kan oprette forbindelse til internettet.

Tips og advarsler

  • En ad hoc netværksforbindelse tillader kun internetdeling for en session. Når du genstarter din computer, skal du omkonfigurere forbindelsen for at dele den igen.
  • Da computeren bliver mere mobil, er det fornuftigt at bruge en computer som et trådløst adgangspunkt. I Windows-computere gøres dette ved hjælp af et indbygget program kaldet Internet Connection Sharing, eller ICS. Det kræver lidt tinkering med computerens operativsystem, men det betyder, at du ikke skal investere i dyre hardware, som f.eks. En anden router eller et trådløst kort til hver computer i dit hjem eller lille kontor.