Sådan opsættes et LAN-netværk til en bank

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer nye ledninger i kategori 6 i hele bygningen for at undgå en kompromitteret ledning, der kan være et potentielt sikkerhedsbrud. En rogue wire kunne komme fra nabohuset eller et andet område uden for bankens lokaler.

2.

Mærk hver ledning ved vægstikket og på netværket skift side for at identificere ledningen og garantere sikkerheden. Tilslut ikke en ledning, der ikke svarer til ledningsdiagrammet.

3.

Sørg for, at et trådløst netværk er absolut nødvendigt Brug det højeste krypteringsniveau, dit trådløse adgangspunkt tillader. WEP-kryptering er det laveste og nemmeste at kryptere krypteringsniveau. Du skal bruge WPA og en ekstra lang nøgle med 14 eller flere blandede tegn, da det næsten ikke kan fjernes.

4.

Tilslut ledningerne i en flok for at holde det sammen og nemt at holde øje med. Tilslut hver ledning til din netværksafbryder og testforbindelsen til jack'en.

5.

Hold døren til netværksafbryderen låst for at forhindre kompromis på netværket. Bevar dokumentation for alt arbejde og diagrammer, der er gemt på et sikkert sted.

Et sikkert lokalnetværk (LAN) til en bank ville ligner ethvert andet LAN netop med stor vægt på sikkerhed. Koncentrering om firewalls og sikkerhed og undgå åbne trådløse adgangspunkter bør følges. Bankerne kræver naturligvis en smule mere sikkerhed end andre netværk, og med lidt omhu vil du sove godt og vide, at netværket er sikkert. Husk, at din bank muligvis skal revideres for sikkerhed, og hvis du følger omridset, vil netværket passere med flyvende farver.