Sådan sporer du en IP-konflikt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sporing af IP-konflikter

1.

Bestem omfanget af IP-adressen. Chancerne er gode, en fejlmeddelelse blev genereret som et resultat af IP-konflikten. Se IP-adressen - hvis adressen er intervallerne 10.0.0.0 til 10.255.255.255, 169.254.0.0 til 169.254.255.255, 172.16.0.0 til 172.31.255.255 eller 192.168.0.0 til 192.168.255.255, er IP-adressen en privat adresse. Hvad dette betyder er, at IP-adressen ikke kan ruter på det offentlige internet. Hjemme og interne forretningsnetværk er dem der typisk bruger private netværk. Dette vil hjælpe med at bestemme, hvor du skal begynde.

2.

Find hvor konflikten ligger. I et Windows-miljø skal du klikke på 'Start' og i feltet Kør, skriv 'cmd' og indtast derefter 'ipconfg / all' på kommandoprompten, der vises. I et Unix- eller Linux-system skal du gå til terminalvisningen og skrive 'ifconfig.' Disse kommandoer viser alle IP-adresserne, der er tildelt alle dine netværkskort, ud over MAC-adressen (Media Access Control) til det fysiske netværkskort. Med denne information kan du forbinde IP-adressen til det tildelte fysiske netværkskort.

3.

Begræns din søgning. Hvis IP-adressen er privat, skal du indsnævre din søgning til det lokale netværk. De fleste interne netværk bruger en DHCP-server (Dynamic Host Configuration Protocol) til at tildele IP-adresser dynamisk. Se der for at se om der er konflikter, samt at bruge MAC-adressen til at spore den voldelige computer. Hvis det er en offentlig IP-adresse, kan du spore, der ejer IP-adressen via en række værktøjer, som f.eks. Http://www.internic.net/. På denne side kan du indtaste en IP-adresse og se, hvem der ejer den.

Tips og advarsler

  • Bemærk, at i nogle tilfælde de modstridende IP-adresser er tildelt manuelt. Selv om de ovennævnte trin i fejlfinding er gældende, skal disse indstillinger manuelt ændres, så de dublette IP-adresser bliver løst.
  • IP-adresser (Internet Protocol) bruges til unikt at identificere en enhed på et givet netværk, uanset om det er privat som et hjemmenetværk, der deler en kabelmodemforbindelse mellem flere computere eller offentligt som internettet. Når der er en konflikt med en IP-adresse, kan kommunikationen blive forstyrret, hvilket forårsager dataudgivelsesproblemer. Afhængigt af situationen er der en række måder at spore IP-adressekonflikter på.