Sådan tilsluttes et kabel til en computers Modem u0026 Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut modemet til stikket i væggen. For DSL-modemer gøres dette med en telefonledning, mens kabelmodemer bruger et koaksialkabel. Begge modemtyper vil kun have en markeret port på bagsiden for denne forbindelse.

2.

Slut WAN- eller internetporten bag på din router til netværksporten på bagsiden af ​​modemet ved hjælp af et Cat 5 eller Cat 6 netværkskabel. De fleste modemer har kun en sådan port, og igen vil det være tydeligt mærket. Routeren vil sandsynligvis have flere porte, hvor kablet kan tilsluttes, men kun en vil blive markeret som WAN eller Internet, alt efter mærke.

3.

Slut computeren til router. Hvis du bruger en kabelforbindelse, skal du bruge et netværkskabel Cat 5 eller Cat 6 til at forbinde netværksporten på din computer til en af ​​LAN-portene på bagsiden af ​​routeren. Hvis du bruger en trådløs forbindelse, skal du klikke på ikonet for trådløst netværk nederst til højre på din Windows-skærm og klikke på 'Opret forbindelse til et netværk' eller 'Opret forbindelse eller afbryd forbindelsen' for at åbne dialogboksen Trådløse forbindelser.

I dagene med dial-up Internet var det nemt at forbinde dit netværksudstyr. En enkelt telefonledning gik fra modemet i din computer til jacket i væggen, og det var det. I dag er bredbåndsforbindelser standard og hjem, som typisk har mere end en computer, og at brikkerne er sammen korrekt for at etablere din forbindelse online, er blevet lidt mere komplekse. Taget trin for trin, at forbinde dine netværksenheder og computere er langt fra en ondskabsfuld eller vanskelig opgave.