Sammenligning af opkald til internetudbydere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hastighed

Dial-up internethastigheder starter ved ca. 14,4 kilobits per sekund og toppes ud på ca. 56 kilobits per sekund. For at sætte disse hastigheder i perspektiv starter bredbåndsinternethastigheder generelt ved ca. 500 kilobits per sekund og går så højt som flere megabyte per sekund (1 megabyte = 1.024 kilobitter). Når du sammenligner dial-up-internetudbydere, skal du være opmærksom på de hastigheder, de annoncerer, og husk at disse hastigheder normalt kun opnås under ideelle forhold. Ofte vil din gennemsnitshastighed være lidt langsommere.

Typer af planer

Opkaldsplaner beregnes normalt i timer pr. Måned. For eksempel kan en internetudbyder eller internetudbyder have en startplan på 25 timer pr. Måned og en avanceret plan, der tilbyder ubegrænsede timer. Priserne varierer i overensstemmelse hermed. Fra 2010 har opkaldsplaner i USA en tendens til at starte på omkring $5 pr. Måned og toppen ud på omkring $25 pr. Måned. Hvis du overskrider din månedlige kvote, kan der opkræves ekstra gebyrer, så vær opmærksom på det fine print i din kontrakt.

Overvejelser

Internettet fylder hver dag mere videoer og højbåndsbredde teknologier. Før du køber en opkalds internetplan, skal du sørge for, at opkaldshastigheder er tilstrækkelige til dine behov. For eksempel med en opkaldsforbindelse kan det tage op til 100 gange længere for at downloade en video, end den ville via en bredbåndsforbindelse. Men hvis alt du behøver er at tjekke din e-mail og gøre noget let surfing på internettet, kan dial-up være alt, hvad der kræves. Selvom det er blandt de langsomste internetforbindelser, er dial-up alligevel en tilstrækkelig forbindelsestype for folk, der søger at udføre lavintensitetsopgaver online. Men ikke alle dial-up-internetudbydere er de samme. At holde øje med nogle få oplysninger er en god måde at sikre, at du får mest ud af dine penge.