Typer af WAN-teknologier til Voice Over IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Lave priser for langdistance og internationale opkald aktiveret af VoIP (voice over Internet Protocol) tiltrækker i stigende grad flere brugere. VoIP-telefonsystemer anses for at være et konkurrencedygtigt alternativ til en konventionel PSTN (det offentlige telefonnet). VoIP-telefoner bruges til at modtage og foretage telefonopkald via IP. Ubiquity af IP som netværksteknologi i organisationer giver mulighed for at implementere en bred vifte af tale- og datatjenester, som har store fordele - såsom lav pris mod PSTN. WAN teknologier involveret i VoIP inkluderer: Call Agent / SIP Server; Signal Gateway; Båndbredde manager; og abonnent gateway.

Opkaldsagent

Opkaldsagenten findes i tjenesteudbyderens netværk og tilbyder opkaldslogik og opkaldskontrolfunktioner, der er ansvarlige for alle opkald i netværket. Opkaldsagenten er også involveret i signalering og Enhedskontrolstrøminitiering, afslutning og videresendelse af meddelelser. Der er flere relaterede protokoller, herunder SIP (Session Initiation Protocol), SIP-T og ISDN (Integrated Services Digital Network). En SIP-server tilbyder lignende funktioner i et SIP-signalnetværk, f.eks. routing og videresendelse af SIP-anmodninger, udførelse af politik og lagring af detaljerede opkaldsposter.

Signal gateway

Signal gatewayen findes i tjenesteudbyderens netværk og fungerer som en gateway mellem signalet til call agent og SS7 (Signal System # 7) -baseret PSTN. Det kan også benyttes som en signal gateway mellem forskellige pakke-baserede bærer domæner. Det er brugt til at tilbyde signalinterpretation mellem SIP og SS7.

Bandwidth Manager

Bandwidth Manager er også placeret i tjenesteudbyderens netværk og leverer den ønskede QoS (Quality of Service) fra netværket. brugt til at opbygge og nedbryde båndbredde i netværket og styre adgangen til opkald til denne båndbredde. Det har også ansvaret for at håndhæve passende politik i kantrutere til at overvåge mediestrømmene pr. opkald.

Abonnent Gateway < / h2> Abonnentgatewayen eksisterer på kundernes placeringer og afslutter WAN-forbindelsen på kundens placeringer. Den tilbyder primært både stemmeporte og dataforbindelser. Det bruger normalt en enhedsstyringsprotokol, herunder H.248 (Media Gateway Control Protocol). Dens funktioner ligner Access Gateway, men understøtter færre stemmeporte.