Administreret Vs. Ustyret Ethernet-switch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Den grundlæggende funktion af en Ethernet-switch er den samme, uanset om den styres eller ikke styres. Fordi traditionelle Ethernet-kabler kun sender data i en retning, er kontakten ansvarlig for at ændre eller skifte overføringsretningen for at sende data til gengæld.

Fordele

Mens den ustyrede switch automatisk giver funktionalitet til et Ethernet-netværk , kan netværksadministratoren manuelt bruge funktionerne i en administreret switch til yderligere at tilpasse netværket. En administreret switch omfatter de grundlæggende funktioner i en ustyret switch, men understøtter også Simple Network Management Protocol. En funktion, der styrede skifter understøttelse, begrænser datahastigheden for hver port (enhed). Ustyrede switche understøtter ikke dette.

Overvejelser

Ifølge Contemporary Controls er et teknologibedrift, der leverer netværksløsninger til virksomheder, en administreret Ethernet-switch, der koster mere end en ustyret switch. Managed switches er især gavnlige for netværk i industrielle omgivelser; Den gennemsnitlige hjemme- eller småvirksomhedbruger kan dog ikke kræve de funktioner, som den administrerede switch giver. Ethernet-enheder, herunder computere, tilsluttes netværksomskifteren via Ethernet-kabler. Afbryderen er ansvarlig for at lede data til og fra disse enheder. Omskifteren lærer også, hvor man skal sende data korrekt til mere effektivt at bruge netværksressourcer.