Hvordan konfigurerer jeg flere grænseflader på en Cisco 2960?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Kør' feltet. Skriv 'cmd' i 'Kør' boksen og tryk på 'Enter' -tasten. Kommandolinjevinduet vises.

2.

Indtast 'telnet 1.2.3.4' på kommandoprompten, undtagen udskift '1.2.3.4' med Cisco IP-adressen 2960 switch. Tryk på 'Enter' -tasten, og telnet forbinder til 2960-kontakten.

3.

Indtast telnetadgangskoden på kommandoprompten, når du bliver bedt om det, og tryk så på 'Enter' . Skriv 'aktiver' ved kommandoprompten og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Indtast 'Privileged Exec' -adgangskoden, når du bliver bedt om det, og tryk så på 'Enter' -tasten.

4.

Type 'int interval fastethernet0 / 10-0 / 20' Udskift 'fastethernet0 / 10' med den første port i det interval, der skal konfigureres, og '0/20' med nummeret på den sidste port i det interval, der skal konfigureres. Tryk på 'Enter' -tasten. Kommandoprompten viser grænsefladetilstand 'config-if-range'.

5.

Skriv konfigurationskommandoer og parametre for VLAN-, portkanal-, gigabitternett- og fastethernet-typeparametrene . Alle porte i det angivne område vil modtage samme konfiguration på samme tid. Hvis du f.eks. Skal definere hastigheden på alle grænseflader inden for området ved 100 Mbps, skal du skrive 'speed 100' og derefter trykke på 'Enter' -tasten.

6.

Skriv ' end 'kommando og tryk på' Enter 'tasten. Skriv kommandoen 'exit' og tryk på 'Enter' -tasten, når alle konfigurationskommandoer til portene er udstedt.

Tips og advarsler

  • Alle grænseflader i intervallet skal være af samme type som alle 'fastethernet' -porte.
  • Cisco-switch CLI (kommandolinjegrænseflade) indeholder en enorm liste over kommandoer. I de fleste tilfælde kræver konfiguration af en Cisco-switch at konfigurere den samme nøjagtige liste over kommandoer til en gruppe af porte på kontakten. Heldigvis indeholder Cisco CLI også en kommando, der gør det muligt for administratorer at konfigurere en gruppe af grænseflader med de samme indstillinger i en enkelt kommando.