Router kunne ikke oprette forbindelse til SMTP-vært

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din browser på enhver computer, der er tilsluttet dit netværk, og få adgang til indloggningssiden for indstillinger efter instruktionerne fra routerens producent. Ofte sker dette ved at indtaste routerns IP-adresse i browserenes adressefelt og trykke på 'Enter' på tastaturet.

2.

Log ind på indstillingerne og navigere til afsnittet 'E-mail'. Hvis du har brug for routeren til at sende information til dig via e-mail, skal du placere et afkrydsningsfelt ved siden af ​​'Slå e-mail-besked på' for at aktivere det. I 'Din udgående mailserver' tekstboks skal du indtaste det SMTP-servernavn, der leveres af din internetudbyder eller din e-mail-tjeneste, f.eks. 'smtp.gmail.com', hvis din email er konfigureret med Gmail. I feltet 'Send til dette e-mail-adresse' den e-mail, der skal modtage disse meddelelser eller din e-mail-adresse.

3.

Anbring et afkrydsningsfelt ved siden af ​​'My Mail Server kræver godkendelse' for at aktivere det, hvis din e-mail-tjeneste kræver login, før du sender en email. Indtast dit login-id og adgangskode til SMTP-serveren i de angivne tekstbokse. Klik på 'Apply' eller 'Save' for at gemme de nye indstillinger.

4.

Genstart din router til den nye se ttings at træde i kraft og til routeren at oprette forbindelse til SMTP serveren. Kontroller, at din router er forbundet til internettet.

Tips og advarsler

  • Routerens IP-adresse er i mange tilfælde 192.168.1.1 eller 192.168. 0.1.
  • Tjenesten SMTP eller Simple Mail Transfer Protocol er en e-mail-funktion, der tager en email fra et sted og flytter den til en anden, da den rejser på vej fra afsender til modtager. Routere har oplysninger, som netværksadministratoren nogle gange har brug for, og routernes producenter har tilføjet en funktion inden for enheden, der sender sådanne oplysninger via e-mail til administratoren. Selv om dette er valgfrit, og routeren kan fungere ordentligt uden at SMTP'en er oprettet, er den meget vigtig for fejlfindingsformål såvel som til sikkerhedsinformationsformål. Fejlfinding af disse indstillinger er meget let.