Sådan FTP en mappe

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn et terminalvindue på Linux-operativsystemet eller et kommandopromptvindue på Windows-operativsystemet. For at få adgang til et Windows-kommandopromptvindue skal du klikke på 'Start - u0026 gt; Tilbehør - u0026 gt; Kommandoprompt'.

2.

Naviger i den mappe, du vil uploade på den lokale maskine.

3.

Skriv kommandoen 'ftp værtsnavn' for at oprette forbindelse til FTP-serveren. Udskift 'værtsnavn' med værtsnavnet eller IP-adressen til den eksterne computer.

4.

Skriv kommandoen 'mkdir dir\_name' for at oprette en ny mappe på den eksterne computer.

5.

Skriv kommandoen 'prompt' for at slukke for at spørge. Hvis du ikke gør det, bliver du bedt om at bekræfte hver enkelt fil, der uploades.

6.

Skriv kommandoen 'mput *. *' For at uploade indholdet af mappen til FTP-serveren.

Tips og advarsler

  • Du kan også bruge grafiske FTP-programmer som FileZilla, WinSCP eller CuteFTP (se Resources) til upload filer.
  • FTP (filoverførselsprotokol) er en metode til overførsel af filer via et netværk. FTP-serveren er en ekstern maskine, som du forbinder til ved hjælp af en FTP-klient. Alle operativsystemer leveres med en FTP-klient, som du kan få adgang til via kommandolinjen. FTP-kommandoen 'mput' bruges til at overføre flere filer, såsom indholdet af en mappe, til FTP-serveren. Du skal først oprette en ny mappe på FTP-serveren, da der ikke er nogen FTP-kommando til at uploade mapper direkte.