Sådan aktiveres routing og fjernadgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Aktiver via MMC

1.

Log ind på systemet med en administratorkonto. Klik på 'Start', derefter 'Administrative værktøjer' og vælg 'Routing og Remote Access.' Vinduet 'Routing og fjernadgang' åbnes.

2.

Højreklik på den server, som du ønsker at aktivere denne funktion til. Vælg 'Konfigurer og aktiver router og fjernadgang' fra rullemenuen. En konfigurationsguiden åbnes. Klik på 'Næste'.

3.

Vælg den indstilling, der svarer til dit systembehov. 'Aktivér server som en router' for at aktivere rougint. Vælg en af ​​mulighederne. 'Lokal routing (LAN)' eller 'Lokal og fjernbetjening (LAN og WAN)' afhængigt af dine behov.

4.

Marker afkrydsningsfeltet, der svarer til ' Aktivér fjernadgang 'for at aktivere tjenesten Fjernadgang og klik på' Næste '.

5.

Fortsæt med at klikke på' Næste 'og vælg de sikkerhedsparametre, der passer til dine behov, indtil slutningen af ​​konfigurationsguiden. Klik på 'Afslut'. Klik på 'Ja', når du bliver spurgt, om du vil starte tjenesten 'Routing and Remote Access'. Tillad, at tjenesten begynder.

Aktivér via registreringsdatabasen

1.

Start registreringseditoren ved at klikke på 'Start', 'Kør' og skrive ' regedit.exe 'i kommandolinjen. Tryk på 'Enter' for at bekræfte.

Udvid 'HKEY\_LOCAL\_MACHINE' hive og fortsæt med at udvide følgende undernøgler: 'System', 'CurrentControlSet', 'Services, '' Tcpip 'og' Parametre. '

3.

Find' IPEnableRouter 'i højre rude. Dobbeltklik på den, skriv nummeret '1' i tekstfeltet 'Værdidata' og klik på 'OK'.

4.

Luk registreringseditoren.

Routing og Remote Access, eller RRAS, er et indbygget værktøj i både Windows 2000 og Windows Server 2003. Det giver systemadministratorer mulighed for at levere forbindelse til eksterne arbejdsstationer til det centrale netværk. For at muliggøre routing og fjernadgang på din server skal du aktivere TCP / IP videresendelse. Denne funktion er deaktiveret som standard, men kan aktiveres via RRAS-hjælpeprogrammet eller ved at redigere den passende nøgle i systemets registreringsdatabase, hvis RRAS er blevet installeret. Fortsæt med forsigtighed, når du redigerer dette værktøj, da en fejl kan true systemets s stabilitet.