Sådan fjerner du en lokal administrations konto til Open Computer Management

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Alle programmer.' Klik på 'Tilbehør', og klik derefter på 'Eksternt skrivebord.' Dette åbner et dialogvindue med en tekstboks, hvor du angiver den computer, du vil have adgang til.

2.

Skriv navnet på den computer, du vil få adgang til, og klik på 'Connect. ' Der åbnes et terminalvindue, der viser en Windows login-skærm. Skriv 'administrator' i brugernavnets tekstboks og indtast adgangskoden i tekstboksen 'Password'. Tryk på 'Enter' for at få adgang til computerens skrivebord.

3.

Klik på fjerncomputeren 's' Start '-knappen i proceslinjen. I pop op-menuen skal du skrive 'compmgmt.msc' i tekstboksen. Dette er genvejskommandoen for at åbne Computer Management. Tryk på 'Enter' for at åbne værktøjet. Herfra kan du styre fjerncomputeren.

Den lokale administratorkonto på din Windows-computer har fuld kontrol over alle konfigurationer på maskinen. Du bruger denne lokale administratorkonto til at logge ind på computeren fra Remote Desktop. Remote Desktop er en forudinstalleret software, der følger med Windows-operativsystemet, som giver dig mulighed for fjernstyring af en netværkscomputer. Du bruger denne applikation til fjernadgang til en computer, logger ind med den lokale administratorkonto og åbner computerstyringsværktøjet.