Sådan opsættes DSL med en router og Vista ZoneAlarm

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller længden af ​​dit Ethernet-kabel og placer din router inden for rækkevidden af ​​dit DSL-modem. Tilslut kablet mellem internetporten på routeren og Ethernet-porten på DSL-modemet.

2.

Sæt routers installationsdisk i din computers optiske drev og Følg vejledningen på skærmen for at installere routers software. Indtast et navn til dit trådløse netværk, når du bliver bedt om det eller brug standardnavnet til routeren.

3.

Åbn Windows Vista 'Start' menuen og klik på 'Connect To' knappen. Klik på det navn, du valgte for netværket, eller klik på navnet på routeren, hvis du ikke valgte dit eget navn, og vælg derefter 'Connect.'

4.

Naviger til ZoneAlarm hjemmeside og download installationsfilen, hvis du ikke allerede har det (se Ressourcer). Dobbeltklik på installationsfilen og følg installationsanmodningerne på skærmen.

5.

Åbn ZoneAlarm-programmet, efter at installationen er færdig. Klik på 'Firewall' -knappen i venstre ende af vinduet.

6.

Klik på skyderlinjen 'Internet Zone' og træk den til 'Høj' for at forhindre andre computere fra at se din computer. Træk det til 'Medium' i stedet for at tillade andre computere i netværket at interagere med din computer.

7.

Vælg linket 'Programstyring' i venstre ende af vinduet og naviger til fanen 'Programmer'. Rul gennem listen over programmer og find ethvert program, du skal tillade gennem ZoneAlarm-firewall'en.

8.

Dobbeltklik på programmet og vælg det grønne 'Tillad' -mærke. Vælg den røde 'Nægt' -indstilling i stedet for, hvis du vil forhindre, at programmet opretter forbindelse til internettet eller sender oplysninger til andre computere.

9.

Få adgang til enhver anden computer, der skal Tilslut til DSL-modemet via routeren. Gentag processen med at oprette forbindelse til netværket via vinduet 'Tilslut til' og installere og konfigurere ZoneAlarm.

Tips og advarsler

  • Ethvert tidspunkt et program på Din computer forsøger at få adgang til internettet, ZomeAlarm-softwaren starter et popup-vindue, der beder om tilladelse. Du kan enten klikke på 'Godkend' eller 'Afvis' for at tillade adgang til programmet.
  • Enhver inden for rækkevidden af ​​din trådløse router kan oprette forbindelse til dit netværk, hvis du ikke har adgangskode. Naviger til 'http: //192.68.1.1 'for at få adgang til din routerens menu. Følg anvisningerne for at vælge en adgangskode til dit netværk. Når du har klikket på navnet på netværket i vinduet 'Tilslut til', skal du skrive adgangskoden og trykke 'Enter'.
  • Et DSL-modem har kun en enkelt Ethernet-port til forbindelse til en computer, hvilket betyder, at en router er nødvendig, hvis du skal oprette forbindelse til internettet på flere computere. Når du har oprettet et trådløst netværk via Windows Vista-operativsystemet, kan du også bruge et separat firewallprogram som ZoneAlarm til ekstra sikkerhed. Konfiguration ZoneAlarm giver dig mulighed for at bestemme hvilke programmer der kommer igennem firewallen, og som vil blive blokeret for at få adgang til internetforbindelsen.