Sådan tildeles flere IP-adresser på en Cisco 1841 SDM

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i Windows. Klik på 'Alle programmer', og klik derefter på 'Cisco Systems' -programgruppen. Klik på ikonet 'Cisco SDM' for at starte SDM-softwaren.

2.

Indtast IP-adressen til Cisco 1841-routeren i feltet 'Indtast adress' i 'SMD Launcher' vinduet og klik derefter på 'Launch' knappen. SDM-hovedvinduet vises.

3.

Klik på ikonet 'Konfigurer' øverst i SDM-vinduet, og klik derefter på 'Interfaces and Connections.' Klik på fanen 'Rediger grænsefladeforbindelse' og klik på et grænseflade fra listen, der vises, og klik på ikonet 'Rediger', der ligger over listen over grænseflader.

4.

Klik på ' Tilslutning 'fanen i vinduet' Interface Feature Edit Dialog '. Klik på rullemenuen 'IP-adresse' og vælg 'Statisk IP-adresse' i rullemenuen.

5.

Indtast IP-adressen for den pågældende grænseflade i 'IP-adresse' boks og skriv undernetmasken til grænsefladen i 'Subnet mask' boksen. Klik på knappen 'OK' for at gemme indstillingen.

6.

Gentag IP-tildelingsproceduren for hver grænseflade, som du ønsker at tildele en IP-adresse til.

Cisco Device Manager eller 'SDM' er designet til at levere en grafisk brugergrænsefladekonfigurationsmetode som et alternativ til det klassiske Cisco 'CLI' (Command Line Interface). SDM'en kan bruges til at konfigurere flere IP-adresser til en Cisco 1841-router ved at følge en simpel procedure.