UDLD-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Netværksteknologi er defineret i ansvarslager. Det fysiske lag er nederst i protokolstakken. Det næste lag op kaldes datalinklaget. Dette er ansvarlig for overførsel af data som bit mellem to noder på et netværk. Det udfører ikke adressering eller routing. UDLD er en datalinklagsprotokol, men det interagerer med det fysiske lag for at teste linjen, inden der sendes data.

Funktioner

Data Link-programmer er normalt ikke bekymret for fejldetektering af dataintegritet. De yder service til dataoverførsel til højere lag. Det er de højere lags ansvar at registrere data korruption eller pakke tab. UDLD er en valgfri service og ligger ikke inden for de normale grænser for data link lag ansvar.

Krav

UDLD kan kun bruges, hvor begge endepunkter i linket har protokollen installeret og aktiveret. Fysisk lag 'auto-detektion' skal også være aktiveret for UDLD at arbejde. UDLD står for 'Unidirectional Link Detection.' UDLD er en netværksprotokol, der blev udviklet af Cisco Systems. Det tester den fysiske status af et link over et netværk, inden der sendes data.