Hvad er 3G Service?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hastighed

3G-forbindelseshastigheden går fra 144 Kbps ('kilobits per sekund') - eller ca. tre gange hurtigere end en traditionel opkaldsforbindelse - til 2,4 Mbps ('megabits per sekund'). Nøgleegenskaberne ved 3G-teknologien er evnen til at overføre store datamængder med høj hastighed.

Sådan virker det

3G-teknologien fungerer ved at transmittere og modtage radiofrekvens (RF) bølger til og fra et netværk af baser stationer eller master. Basisstationer er hovedsageligt lavtliggende radiosendere placeret i det geografiske område eller 'celle', som de er beregnet til at betjene.

Applikationer

3G-tjenesten gør det muligt for mobiltelefon- og laptopbrugere at oprette forbindelse til internettet uden være i nærheden af ​​et trådløst hotspot. Store e-mailvedhæftninger kan downloades hurtigt, selv i en bil eller på et tog. Udtrykket 3G står for 'tredje generation' og 3G-service beskriver trådløs tale- og datakommunikationsteknologi, der er tilgængelig fra en række netoperatører. 3G-tjenesten giver adgang til internettet eller intranettet, videokonferencer og interaktiv applikationsdeling til mobiltelefon- og bærbare brugere.