IP videresendelse protokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Når en computer er flyttet til en anden placering, bemærker den, at den ikke er inden for rækkevidde af den sædvanlige router, når den først forbinder til sit nye netværk. Det kræver en midlertidig IP-adresse fra 'Foreign Agent' (den nye router) og sender disse oplysninger til sin faste router ('Home Agent'). Den midlertidige adresse kaldes en 'Care-of' -adresse.

Funktioner

Mobil IP kaldes officielt 'Mobilitetsstøtte til Ipv4.' Det er et stop-gap mål. Mere detaljerede procedurer til behandling af adressering af mobile noder overvejes for den nye version af IP, der stadig er under udvikling og kaldes IPv6.

Problemer

IP-videresendelse er en løsning til flytning af enheder på mellemlang sigt. Det er ikke egnet til roaming situationer, hvor bærbare computere flytter ofte og henter signaler på trådløse netværk. IP videresending er et koncept, der er oprettet til mobil IP; det er en udvidelse af internetprotokollen. Det løser problemet med at adressere pakker, når den destinationscomputer, der forventes ved en tildelt IP-adresse, bevæger sig til en anden placering.