Sådan Test VoIP Lydkvalitet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Test udgående VoIP-kvalitet

1.

Ring til en ven eller et familiemedlem og spørg, hvordan du lyder. Dette er den nemmeste måde at afgøre, om din lydkvalitet er acceptabel.

2.

Kald et interaktivt voice response system. Google-nummeret 1-800-GOOG-411 er en god test, fordi den er afhængig af talegenkendelse for at lede dit opkald. Et hvilket som helst interaktivt stemmeanlæg, der bruger stemmegenkendelse, kan erstattes.

3.

Placer et opkald til en voicemail box. Kald din egen voicemail, og lad dig selv sende en besked. Ring tilbage og lyt det fra et andet nummer.

Test indgående VoIP-kvalitet

1.

Har nogen ringet til dig og spørg, hvordan du lyder.

2.

Ring til dig selv fra en anden telefon. Dette er lidt vanskeligere, da du måske støder på feedback ved hjælp af to samtidige opkald.

3.

Indtast et ekko nummer og tal og lyt til dig selv som et ekko. Nummeret 909-390-0003 fungerer som en VoIP-ekkotest. Ingen vil sige hej, men vent et par sekunder, efter at det er forbundet, og tal og lyt efter ekkoet.

Tips og advarsler

  • Spørg din VoIP-operatør for et ekko-nummer, som du kan bruge til at teste din forbindelse, hvis opkald til 909-390-0003-nummeret mislykkes.
  • Voice over Internet Protocol (VoIP) er et moderne telefonsystem, der bruger internettet til at transportere telefonopkald. Du kan foretage og modtage opkald ved hjælp af VoIP. VoIP-signaler er digitale. De konverteres til analog, når det er nødvendigt, inden de når en landtelefon. Ved hjælp af VoIP kan du ringe fra en computer, en speciel telefon eller en gammel berøringstonetelefon med en speciel adapter. På grund af den digitale og analoge signalkonvertering, og også kompression af signalet, kan lydkvaliteten på VoIP-opkald være problematisk. Der er nogle standard måder at teste VoIP-lydkvalitet på.