Sådan bruger du VPN med trådløs forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller din internetprotokol (IP) adresse på et websted som IPchicken.com.

2.

Højreklik på 'PersonalVPN' ikonet på dit skrivebord. Hvis du bruger Windows 7 eller Vista, skal du vælge 'Kør som administrator' for at fortsætte. Ellers skal du vælge 'Åbn'. Din grafiske brugergrænseflade (GUI) skal åbnes, og ikonet skal være i skrivebordet i nederste højre hjørne.

3.

Højreklik på ikonet og vælg en gateway adgang. Vent på, at den tilsluttes. Hvis du har en vellykket forbindelse, skal du fortsætte til trin 4. Hvis det ikke er tilsluttet, skal du fortsætte til trin 5.

4.

Kontroller din IP-adresse på IPchicken.com. Din nye IP-adresse skal vises. Hvis din IP-adresse ikke er ændret, skal du fortsætte til trin 5.

5.

Højreklik på GUI-ikonet og afslut programmet.

6 .

Gå til 'Start' og åbn dit Kontrolpanel. Gå til 'Netværk og Internet' og åben 'Netværk og delingscenter.' Under 'Opgaver' på venstre side skal du vælge 'Administrer netværksforbindelser.' Dine netværksforbindelser skal vises i et nyt vindue. Du skal kunne se din trådløse forbindelse og TAP-Win32-adapteren, som regel vises under en lokal forbindelse.

7.

Højreklik på den trådløse forbindelse og vælg 'Egenskaber .' Fremhæv 'Internet Protocol Version 4 (IPv4)' og klik på 'Properties' knappen. Du må ikke ændre din Internet Protocol Version 6 (IPv6), når du indtaster nye DNS-adresser. Brug kun IPv4, medmindre din VPN-udbyder har instrueret det.

8.

Vælg 'Brug følgende DNS-serveradresser' nederst. Indtast din VPN-tjenesteudbyders DNS-adresser. Klik på 'OK' og 'OK'.

9.

Start igen i trin 1. Hvis du stadig ikke kan kontakt din VPN-tjenesteudbyder.

Tips og advarsler

  • Når du downloader VPN-softwaren, skal du slukke for dit antivirusprogram. Antivirusprogrammer kan lejlighedsvis forstyrre VPN-downloadprocessen. Tænd den igen, når download- og installationsprocessen er færdig.
  • Brug af din VPN-udbyderes DNS-adresser kan hjælpe med at omgå regeringens censur, der kan blokere din adgang til internettet. Det kan også løse problemer med problemer med trådløs forbindelse.
  • Hvis du ikke ser en TAP-Win32-adapter, når du åbner dine netværksforbindelser, downloadede den ikke, da du installerede din VPN-software. Du skal have en TAP-Win32-adapter, når du bruger en VPN. Du skal geninstallere og sørge for, at du ikke har antivirusprogrammer, der kører under download- og installationsprocessen.
  • Nogle lande, som Kina, bruger stadig punkt-til-punkt-strøm via Ethernet-forbindelser (PPPoE) . Du kan fortælle dig, at du bruger en PPPoE-forbindelse, når du skal logge ind med et brugernavn og adgangskode for at få adgang til din trådløse forbindelse. En VPN er ofte svært at bruge med PPPoE-forbindelser. Kontakt din VPN-tjenesteudbyder for at få hjælp til PPPoE-internetforbindelser, hvis du stadig kæmper for at få adgang til din VPN.
  • Et virtuelt privat netværk (VPN) kan være nyttigt, hvis du vil beskytte din placering og din identitet eller når du rejser til udlandet til lande med internetcensur. En VPN er typisk erhvervet via en tjenesteudbyder, som giver dig mulighed for at downloade software og få adgang til sine eksterne servere. Brug af en VPN med en trådløs forbindelse er generelt ikke anderledes end at bruge den via bredbåndstjeneste.