Sådan bruges en telefonlinje til netværk dit hus

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå rundt i dit hus og find de nøjagtige steder, hvor du vil placere hver computer. Find et godt område, hvor du vil placere din netværksrouter, men sørg for at området er fri for for høj fugtighed.

2.

Kort den rute, du vil bruge til at led hver linje fra netværksrouteren til det nøjagtige sted, hvor hver computer skal placeres. Du kan køre kablerne langs bundplader af vægge eller gennem loftet, hvis der er plads nok til at manøvrere og installere kablerne. Må ikke køre et kabel sammen med elektriske ledninger for at undgå forstyrrelser fra magnetfelter.

3.

Mål afstanden, som hver rute skal tage, tilføj tre fødder til hver rute, og Tilføj alle målinger sammen for at få den samlede længde af Cat-6-kabel, som du har brug for. Køb Cat-6-kablet, og inklusiv to RJ-45 keystone jacks og en RJ-45 jack faceplate til hver linje, du vil køre. Tilføj en yderligere RJ-45-jackplade og en ekstra stikkontakt til tilslutning på routerens side.

4.

Monter telefonens udløbskasser på hver væg, hvor du vil vedhæfte et RJ-45-netstik. Skub et Cat-6-kabel ind i udløbsrøret og kør det pænt langs de ruter, du har kortlagt tidligere. Lad mindst to fod kabelgodtgørelse på den ene ende for routeren og en fod til RJ-45-stikket i den anden ende. Fastgør kablet sikkert ved hjælp af kabelklammer og udfør samme procedure på alle de linjer, du skal køre.

5.

Tag en tomme ud af kat-6-kabelens ydre omdrejning ved hjælp af diagonaltang og rett ud de otte snoet indvendige ledninger. Tag fat i snap-on-dækslet på RJ-45 keystone jacket, og se på de to små farvekodede ledningsdiagram, der er trykt ovenpå eller på siden af ​​jack'en. Vælg en ledningsplan efter eget valg, men sørg for, at det samme system anvendes på alle ledninger, som du vil lave til dette LAN.

6 .

Placer ledningerne på toppen af ​​keystone jacket med jack åbningen vender væk fra ledningerne. Omdirigér hver farvet ledning til dens matchende farvekodede slot ved hjælp af farveskemaet i dit valgplads, og slå ned hver ledning ved hjælp af nedstødningsværktøjet, der fulgte med keystone jack.

7.

Trim eventuelle overskydende ledninger langs begge sider af jacket ved hjælp af diagonaltang. Udskift jackens snap-on cover og fastgør keystone jacket på frontpladen. Monter frontpladen på væggen ved hjælp af en skruetrækker. Udfør procedurerne fra trin 5 op til dette trin i alle ender af Cat- 6 kabel, men brug kun en enkelt frontplade med flere spalter for at holde alle RJ-45 keystone jacks på routers side.

8.

Slut computeren til netværket ved at sætte computerens patchkabel i den tilsvarende RJ-45-stikkontakt. Slut routeren til netværkskablerne ved at tilslutte den ene ende af et datapatchkabel til hver RJ-45-vægstik og den anden ende i en Ethernet-port på ryggen af ​​routeren.

Slut din router til dit DSL-modem ved at slutte den ene ende af en Ethernet-patchledning til netstikket bag på modemet og tilslutte den anden ende til 'WAN' eller Internet-porten bag på din router.

10.

Slut dit modem til telefonlinjen ved at tilslutte den ene ende af et telefonledning til væggen ja ck og sæt den anden ende i telefonstikket mærket 'DSL' eller 'Line' bag på modemet.

Telefonlinjer giver ikke kun telefon service til dit hus, men fungerer også som Digital Subscriber Line eller DSL. DSL er brugt til at levere internetadgang og opererer over standard kobber telefonlinjer, men det påvirker ikke telefon service på nogen måde. Telefonlinjer med DSL-service tilsluttes et modem, der fungerer som signalmodulator mellem din computer og telefonselskabet. Tilslutning af et modem til en netværksrouter og tilslutning af flere computere til routeren vil skabe et computernetværk inde i dit hus.