Sådan kontrolleres ulovlig trådløs deling

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser på enhver computer, der er tilsluttet dit netværk. Naviger til login-siden på din router ved at indtaste 192.168.1.1 eller 192.168.0.1 i adressefeltet i din browser og trykke på enter-tasten på tastaturet. Nogle routere bruger adressen www.routerlogin.com. Log ind på routerindstillingerne.

2.

Naviger til siden 'Vedhæftede enheder' eller 'DHCP-klientliste'. Klik på linket 'Vedhæftede enheder' for at åbne en liste over alle enheder, der er tilsluttet dit netværk.

3.

Klik på knappen 'Opdater' for at genindlæse listen over enheder, der i øjeblikket bruger netværk; listen fortegnes automatisk med bestemte intervaller, og de viste enheder er muligvis ikke alle forbundet, eller nye kan have fået adgang til netværket.

Tips og advarsler

  • Du kan føje sikkerhed til dit netværk fra afsnittet 'Trådløse indstillinger, sikkerhedsindstillinger', efter at du har logget ind på routerindstillingerne.
  • Et trådløst computernetværk er meget nyttigt, når du har flere bærbare enheder, du har brug for tilsluttet til internettet. Du kan nu gøre dit arbejde eller lege fra din sofas komfort. Men der er en stor ulempe ved denne opsætning: nemlig netværkssikkerhed. Selvom der findes måder at forhindre uautoriserede computere i at oprette forbindelse til dit netværk, kan du ikke bryde med det, især hvis det kræver mere opsætning. Hvis du ønsker at se, om der er uautoriseret brug af dit netværk, kan du gøre det meget nemt ved at få adgang til din router s 'Vedhæftede enheder' side.