Sådan oprettes en netværksopsætningsdisk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', derefter 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværksforbindelser.' Under 'Netværksopgaver' skal du klikke på 'Konfigurer et hjem eller lille kontornetværk.' Dette starter guiden Netværkskonfiguration.

2.

Klik på 'Næste', og vælg derefter 'Denne computer forbinder til internettet via en anden computer på mit netværk eller gennem en bolig gateway. ' Klik på 'Næste' igen.

3.

Indtast et navn og en beskrivelse af din computer. Din computers 'Navn' er, hvordan det bliver identificeret på dit netværk. Klik på 'Næste'.

4.

Indtast dit arbejdsgruppe navn. Alle de computere, du ønsker at netværk skal have det samme arbejdsgruppens navn, så det skal være noget simpelt og mindeværdigt. Klik på 'Næste'.

5.

Marker afkrydsningsfeltet ud for 'Tænd fil og printerdeling' hvis du vil dele filer eller printeradgang med andre computere på dit netværk. Klik på 'Næste' for at gennemgå dine indstillinger, og klik derefter på 'Næste' igen.

6.

Vælg ' Opret en netværksopsætningsdisk, klik på 'Næste', og indsæt disketten i diskettedrevet, når du bliver bedt om det. Vælg 'Formater disk' og klik på 'Næste'. Guiden formaterer nu disketten og kopierer den relevante netværksopsætning filer til det.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke har et diskette, kan din XP-installations cd eller dvd installeres som en netværksopsætning disk.
  • Når du opretter et hjemmenetværk med Windows XP, havde du brug for at oprette en netværksopsætningsdisk for at aktivere computere, der ikke har XP (98, 2000, ME), til at oprette forbindelse til netværket. I disse dage har Windows Vista og 7 netværkstilslutningsværktøjer, der gør det nemt for computere, der kører ældre versioner af Windows, til at oprette forbindelse. Oprettelse af netværksopsætningsdisken er det sidste trin i Network Setup Wizard, som ikke længere er inkluderet i nyere Windows-formater. Hvis du har et diskettedrev og en diskette, har du ikke anden brug for det, men oprettelsen af ​​et netværksopsætnings disk er bestemt stadig en mulighed.