Sådan opsættes NAS Storage

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut Ethernet-forbindelsen til NAS-enheden til routeren eller tænd for dit netværk. Brug et Ethernet-kabel og tilslut den ene ende til Ethernet-porten på NAS-enheden og den anden ende til en ledig Ethernet-port på routeren eller switchen.

2.

Tænd for NAS-enhed ved at tilslutte strømkablet og trykke på tænd / sluk-knappen.

3.

Tilslut til NAS Web-grænsefladen ved at indtaste sin IP-adresse i en webbrowser fra en computer på den lokale netværk. Hvis IP-adressen ikke er kendt, kan du finde den ved at tjekke status for DHCP-leasingstatus i din routerens webgrænseflade.

4.

Indstil en IP-adresse på NAS. I stedet for at skulle søge efter en anden IP-adresse hver gang, foretrækkes indstilling af en statisk IP-adresse på dit lokale undernet. Hvis det lokale undernet er 192.168.1.x, skal du f.eks. Indstille NAS til 192.168.1.10. Denne indstilling er placeret i web-interface på NAS-enheden, som er tilgængelig fra en webbrowser.

5.

Indstil Windows-arbejdsgruppens navn. Windows XP Home bruger 'MSHOME' arbejdsgruppen. Andre versioner bruger arbejdsgruppen 'WORKGROUP' Denne indstilling findes i NAS-enhedens webgrænseflade, som er tilgængelig fra en webbrowser.

6.

Konfigurer de delte mapper En NAS-enhed kan have flere delte mapper indeholdende forskellige elementer. Denne indstilling er placeret i NAS-enhedens webgrænseflade, som er tilgængelig fra en webbrowser.

7.

Sæt op brugeradgangen. NAS-enheder kan være konf igured for at tillade forskellige niveauer af adgang til forskellige brugere og forskellige mapper. For eksempel kan en mappe konfigureres for at give fuld åben adgang. En anden mappe kan konfigureres, så kun en bestemt bruger kan få adgang til det.

Network Attached Storage (NAS) er en teknologi, der stadig bruges primært i corporate og office-netværk, selv om det begynder at blive brugt mere og mere i hjemmenetværk. Nogle tilgængelige forbruger NAS-enheder leveres forudinstalleret med harddiske og er klar til at blive tilsluttet et hjemmenetværk. Selv om disse enheder er designet til at arbejde med så lidt konfiguration og opsætning som muligt, skal du konfigurere dem for dit specifikke netværk for at få mest muligt ud af dem.