Sådan skifter du en gammel computer til en firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer et andet netværkskort på computerens bundkort ved hjælp af en ledig PCI-stik. Computeren har nu to netværksgrænseflader, der tæller den originale netværksadapter, der er integreret i bundkort.

Start computeren ved hjælp af en frit tilgængelig Linux-operativsystemdisk som Ubuntu, Fedora eller CentOS (se Ressourcer). Installationsprocessen vil bede dig om opsætningsdata og tilpasningsmuligheder. Hvert operativsystem har sin egen unikke installationsprocedure; De fleste vil dog spørge dig om et ret standardiseret sæt spørgsmål.

3.

Installer operativsystemet ved at følge installationsskriptets anvisninger og udføre de opgaver, som installationen procedure spørger om. Hvis systemet spørger dig om hvilken type installation du vil, skal du vælge 'Server' eller 'Firewall'; Vælg ikke 'Desktop' eller 'Workstation.' Vælg en grafisk brugergrænseflade som f.eks. Gnome eller KDE til installationen.

4.

Konfigurer et af computerens netværkskort med en statisk IP-adresse, der findes på dit lokale netværk Dette vil være din computers lokalnetværksinterface. Konfigurer det andet netværkskort til at bruge DHCP til konfigurationen af ​​IP-adressen. Dette bliver din offentlige netværksgrænseflade. Du kan normalt opsætte dette under installationen; Hvis ikke, skal du indstille disse indstillinger i administrationsværktøjerne til netværksgrænsefladen efter installationen. Du kan normalt finde disse værktøjer ved at klikke på 'System' -menuen og vælge 'Administration'.

5.

Konfigurer operativsystemets firewall, efter at du har startet det. 's regelkæder eller tabeller for at imødegå, at du har to netværkskort, og den ene er lokal og den anden er offentlig. Indstil standardregel for indgående forbindelser på den offentlige grænseflade til 'DROP.'

6.

Slut det offentlige netværkskort til dit modem eller router med et Ethernet-kabel. Slut det andet kort til dit lokale netværk eller en anden enhed. Den gamle computer er nu en firewall mellem internettet og dit netværk.

Tips og advarsler

  • Næsten alle Linux distributioner vil fungere for denne procedure. < / li>
  • Hvis din gamle computer indeholder data, som du vil beholde, skal du sikkerhedskopiere den, inden du begynder.
  • En dedikeret firewall øger sikkerheden for dit hjem eller kontors netværk. Mange hardware og software firewalls er tilgængelige; Disse firewalls har imidlertid tendens til at mangle fleksibilitet ved indstilling af avancerede firewallregler og beslutningsregelsæt. Brug af en gammel computer som en firewall til dit netværk giver dig adgang til disse avancerede funktioner. Skift en gammel computer til en firewall ved at bruge frit tilgængelige operativsystemer og software.