Sådan testes et VoIP-opkald

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Test et udgående VoIP-opkald

1.

Ring til en ven eller et familiemedlems telefon. Dette vil teste, om du kan ringe ud, og du kan spørge, hvordan du lyder.

2.

Placer et opkald til et IVR-system (Interactive Voice Response). Googles søgeord 1-800-GOOG-411 er en fremragende test. Googles IVR bruger talegenkendelse til at lede dit opkald. Hvis IVR ikke kan forstå, når du taler klart, kan der være et lydproblem. Enhver IVR ved hjælp af stemmegenkendelse kan erstattes i denne test.

3.

Kald dig selv på voicemail. Du kan ringe til dit eget voicemail, forlade en besked og ringe tilbage fra et andet nummer for at kontrollere både forbindelsen og kvaliteten.

Test et indgående VoIP-opkald

1.

Spørg en ven eller et familiemedlem om at ringe til dig fra en anden telefon. En assistent kan fortælle dig, om opkaldet forbinder, og hvordan lydkvaliteten lyder.

2.

Ring et ekko nummer. Tal og lyt til dig selv ekko tilbage. Dette hjælper med at diagnosticere problemer med lydkvalitet. Et tal kendt for at fungere som en VoIP-ekkotest er 909-390-0003. Ingen siger hej, men hvis du venter et par sekunder, kan du tale og lytte til dig selv. Denne test kan fortælle om din VoIP-telefon accepterer indgående opkald. Det er lidt vanskeligere at teste lydkvaliteten på grund af potentiel feedback.

Tips og advarsler

  • Du kan muligvis spørge din VoIP-operatør til et nummer til at udføre en ekkotest, hvis dine opkald til 909-390-0003 ikke tilsluttes korrekt.
  • Voice over Internet Protocol (VoIP) bruger internettet til at rute telefonopkald. Du kan foretage og modtage telefonopkald ved hjælp af VoIP. En ting at huske på er, at VoIP-signaler er digitale. Signalet konverteres til analog før det når en ældre berøringssignal. Det digitale VoIP-signal komprimeres også for at spare båndbredde. På grund af komprimeringen og den digitale til analoge konvertering kan VoIP-opkald mislykkes. Kvalitet på VoIP-opkald kan være utilfredsstillende. Der er et par standardmåder til at teste VoIP-opkald.