Sådan testes internetporte

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser og naviger til 'ShieldsUP!' Webside til en gratis sikkerhedsscanning af dine computerporte, takket være Gibson Research Corporation. Et link til denne hjemmeside findes i afsnittet Ressourcer nedenfor. Klik på knappen 'Fortsæt', og klik derefter på knappen 'Fortsæt' i det lille vindue, der vises. Klik på knappen 'Fælles porte'. Når scanningen er færdig, skal du notere resultatet og rådene om, hvordan du sikrer din computer.

2.

Naviger til webstedet 'WhatsMyIP' og klik på knappen 'Check Ports' i området 'Application Port Test'. Vent ca. 10 sekunder, og port scanningsresultaterne vises. Bemærk den viste liste og eventuelle åbne porte til programmer, der ikke er i brug.

3.

Opret forbindelse til websiden 'T1 Shopper Online Port Scan'. Klik på linket 'Check All' lige over 'Scan Ports' -knappen, og klik derefter på knappen 'Scan Ports'. Bemærk resultaterne og eventuelle åbne porte, der blev fundet under scanningen.

Computerprogrammer og -tjenester bruger tal (kaldet 'porte') i stedet for egentlige program- eller servicenavne til identifikation, når de kommunikerer via internettet ved hjælp af TCP / IP-protokollens pakke. For eksempel identificeres websites som port 80, sikre websteder som port 443, FTP som port 21 og populære instant messaging-programmer som havne 5050 og 5222. Vedligeholdelse af computersikkerhed omfatter at vide, hvilke porte (programmer og tjenester) på din computer er åbne og klare at acceptere kommunikationsanmodninger (hvad enten det er ondsindet eller venligt) og lukke de åbne programmer og tjenester, der ikke bruges.