WAP / Wireless Application Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

WAP Forum blev oprettet i 1997 for at producere og formidle standarder for trådløse applikationer. Denne organisation fusionerede i Open Mobile Alliance i 2002. De første WAP-standarder blev offentliggjort i 1998 som WAP 1.x. Disse blev udviklet til WAP 1.1 i 1999 og WAP 1.2 i 2000. WAP 2.0 blev udgivet i 2002.

Funktion

WAP-standarder beskriver rammerne for udvikling af trådløse applikationer. Systemet er en protokolstabel, der definerer ansvarsfordelingen mellem lag i stakken og grupperingsprotokollerne sammen inden for hver lagfunktionsgruppe.

Funktioner

WAP er ikke så i stand til som fuld internetbrowsere. Dette har fået dets accept i Europa til at blive dæmpet. Bærere i USA brugte indførelsen af ​​WAP til at pålægge gebyrer, dæmpning af efterspørgslen. WAP er særlig populær i Asien, specielt i Japan. Trådløs applikationsprotokol er en standard, der muliggør adgang til internettet fra mobiltelefoner eller PDA'er (personlige digitale assistenter). Data præsenteres på modtagerenheden via en WAP-browser. Browseren er skrevet i WML (Wireless Markup Language).