Hvordan virker Wireless EAP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Trådløs EAP er en godkendelsesstruktur eller ramme, der typisk bruges i netværk, der forbinder uden behov for fysiske kabler eller linjer. En godkendelsesramme etablerer eller bekræfter identiteten af ​​en bruger i netværket, typisk via et kodeord.

Funktion

Trådløs EAP letter brug og transmission af nøglematerialer og parametre. En nøgle er en parameter, også omtalt som et stykke information, der typisk tager form af et krypteret kodeord, der bruges til at give adgang til sikre data. Nøglemateriale genereres af matematiske beregninger kaldet algoritmer. En nøglelængde på 32 bit eller enheder af digital information betragtes som minimumslængden for stærk sikkerhed med krypteringskoder.

Metoder

Trådløs EAP giver struktur for de egentlige godkendelsesmetoder. EAP-metoder autentificerer kodede digitale data, da det overføres trådløst mellem computernetværk, hvilket gør det muligt for computere at kommunikere med hinanden. Protokoller er sæt af standarder eller retningslinjer, der bruges til at lette overførslen af ​​digital information. Trådløse netværk bruger et protokollæt kaldet trådløs EAP eller Extensible Authentication Protocol.