Pålidelig netværksprotokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Oprettelsen af ​​en forbindelse er ansvaret for transportlagsprotokoller. Den mest populære transportprotokol, der opererer i dag, er TCP (Transmission Control Protocol). TCP er en forbindelsesorienteret protokol, der sikrer pålidelige overførselsforhold. En anden forbindelsesorienteret transportprotokol for netværksoverførsler er den 'Pålidelige dataprotokol' (RDP).

Forskel

RDP blev oprettet til at være en letvægtsversion af TCP, der tilbyder en forbindelsesorienteret service uden samme overhead som TCP; TCP er dog mere populært.

Funktion

Pålidelighed sikres ved at oprette, overvåge og afslutte en forbindelse. Inden for denne forbindelse kan dataoverførsler sekventeres og kontrolleres for fejl ved ankomsten. Manglende eller beskadigede data sendes igen. Pålideligheden af ​​en netværkssession sikres ved at etablere en forbindelse. Dette er en session, der kører over netværket mellem to endepunkter. Begge sider i forbindelsen er enige om parametre og opretholder kontakt og identificerer dataene for forbindelsen. Uden mekanismen for en forbindelse er sessionen upålidelig.