Sådan bruges et datakabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skær kablet til den ønskede længde. Det er en god ide at lade et par ekstra tommer i begge ender, hvis processen skal gentages i tilfælde af en fejl.

2.

Skær og fjern beskyttelses jakke ca. 1,5 tommer fra kabelens ende.

3.

Fjern kobbertrådsparene og gør dem så flade som muligt.

4. < / p>

Ordne ledningerne i en af ​​følgende farveordrer baseret på hvilken type kabel der er tilsluttet:For et patchkabel: hvid orange, orange , hvidgrøn, blå, hvidblå, grøn, hvidbrun, brun.For et crossover-kabel skal du arrangere den ene ende af kablet på samme måde som for et patchkabel . Ledningsordren til den anden side skal være: Hvidgrøn, Grøn, Hvid Orange, Blå, Hvidblå, Orange, Hvidbrun, Brun.

5.

Hold det arrangerede kobber ledninger fladt og skær dem i samme længde ved hjælp af wire cutter.

6.

Sæt ledningerne ind i RJ-45-stikket, indtil trådens ender når slutningen af stikket.

7.

Sæt RJ-45-stikket i krympeværktøjet, og tryk hårdt ned for at sikre korrekt kontakt mellem kobbertrådene og stikket.

p> 8.

Gentag trin 2-7 for den anden ende af kablet.

Datakabler eller Cat-5-kabler, som de mere almindeligt kaldes, bruges til at forbinde computere til netværksenheder eller til at forbinde to netværksenheder sammen. De overfører oplysninger med hastigheder på op til 100 megabyte per sekund.Der er to forskellige typer af Cat-5-kabler: patch kabler og crossover kabler. Patchkabler bruges til at forbinde en computer til en anden netværksenhed som en router eller et nav. Crossover kabler bruges til at forbinde to computere sammen.Cat-5-kablerne er lavet af 4 snoet par kobberledninger af forskellige farver indkapslet i en isolerende jakke. Tilslutning af disse kabler består i at arrangere kobbertrådene på en bestemt måde og tilslutte en RJ-45-stik til begge ender.