Sådan konfigureres routing og fjernadgang til en VPN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til 'Start' -knappen og vælg 'Administrative værktøjer'. Klik på 'Routing and Remote Access' i pop op-menuen for at åbne din konfigurationskonsol.

2.

Højreklik på servernavnet i venstre rude og vælg 'Egenskaber'. ' Vælg fanen 'IPv4' i vinduet Åbn egenskaber.

3.

Klik på 'Statisk adressepool', og klik derefter på 'Tilføj'. Dette åbner et vindue, hvor du konfigurerer de IP-adresser, der er tildelt VPN-klienterne.

4.

Klik på det IP-adresseområde, du vil indstille på VPN-klientcomputere. Indtast det antal computere, du vil tillade, at få adgang til netværket på et tidspunkt. Skriv f.eks. '10', hvis du kun vil give adgang til 10 VPN-klientcomputere på én gang.

5.

Klik på 'OK' for at gemme dit IP-adressefelt. Klik på 'OK' igen for at lukke vinduet med hovedegenskaber. Dette lukker vinduet og vender dig tilbage til routing og fjernadgangskonsollen.

Microsoft Routing og Remote Access kører på Windows-netværk, der tilbyder Virtual Private Networking (VPN) -tjenester. VPN-tjenester giver brugerne mulighed for at logge på netværket fra internettet, så brugerne kan arbejde hjemmefra og stadig få adgang til virksomhedens netværk. Routing og Remote Access er en intern service, der følger med Windows. Før du bruger det, skal tjenesten have konfigurationer til at levere IP-adresser og rutetrafik fra brugere, der logger på internettet.