Sådan opbygger du et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut dit modem til telefonlinjen ved hjælp af en telefonledning fra telefonstikket til telefonstikket på modemmet, men tænd ikke for det.

2.

Tilslut modemet til routeren med et LAN-kabel fra LAN-porten på modemmet til porten 'Internet' på routeren. Du kan se forskellen mellem en telefonport og en LAN-port, fordi LAN-portene er større.

3.

Tænd modemet.

4.

Tilslut en computer til routeren med et kabel fra computerens LAN-port til en af ​​de nummererede porte på bagsiden af ​​routeren. Selvom computeren senere tilsluttes trådløst, skal du tilsluttes fysisk at oprette routeren til sin første brug.

5.

Få adgang til konfigurationsstedet for din router ved at indtaste den relevante IP-adresse i en webbrowser. Adressen varierer efter mærke, og vil blive leveret i dokumenter med routeren.

6.

Indtast et navn til dit netværk, vælg muligheden for at gøre det sikkert og give et kodeord til dit netværk. forhindre uautoriseret brug af din router.

7.

Opret forbindelse til netværket med en trådløs klar computer ved at indlæse din trådløse forbindelsesdialog, der findes nederst til højre på et Windows PC-skrivebord og langs den øverste linje på en Mac-computer, og klik på netværksnavnet, der er indtastet i trin 6. Du bliver bedt om at indtaste adgangskoden fra trin 6 og vil have mulighed for at gemme adgangskoden til senere brug og til at oprette forbindelse automatisk, når det er inden for rækkevidde.

Højhastigheds internetforbindelser kan håndtere mere båndbredde eller information, der sendes på et givet tidspunkt, end en enkelt computer sandsynligvis vil bruge. I stedet for at betale for mange højhastighedsforbindelser, vælger mange boligejere at oprette et netværk, der kan tilsluttes ved hjælp af LAN-kabler, samt trådløse klare skrivebords- eller bærbare computere. Et hjemmenetværk er let at oprette og kan gennemføres og klar til brug på få minutter.