Sådan opsættes DNS til Virtual Hosting på Mac Xserve

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start Server Admin-programmet fra Dock, og klik derefter på knappen 'Connect' for at administrere Xserve.

2.

Klik

Vælg fanen 'Zones', klik derefter på 'Tilføj zone' og vælg 'Tilføj primær zone ( Master). '

4.

Klik på den nye zone for at vælge den. Indtast domænenavnet (f.eks. 'Yourcompany.com') i feltet 'Primær zonenavn'. Indtast emailadressen til den person, der vil fungere som administrator for dette domæne, og vælg 'Tillader zoneoverførsel.'

5.

Tilføj nye underdomæneadresser (f.eks. 'Www .yourcompany.com ') for hver tjeneste, du vil køre på denne Xserve. Klik på 'Tilføj post' og indtast det nye underdomæne i feltet 'Aliasnavn', efterfulgt af din Xserves internetprotokoladresse.

6.

Gentag trin tre til fem for hvert yderligere virtuelt domæne, du ønsker at oprette. Du kan oprette så mange domæner som du ønsker og lede dem alle til samme Xserve eller til andre computere på dit netværk.

Tips og advarsler

  • Du skal registrere dit domæne med et internetregister, før computere på internettet vil kunne finde din Xserve for at afgøre, hvor dens underdomæneadresser er placeret. Du skal muligvis også konfigurere yderligere indstillinger for specielt at håndtere indgående forespørgsler på virtuelle domæner. Hvis du f.eks. Opsætter Apache webserveren til at levere forskellige websites for hvert indkommende virtuelt domæne, skal du konfigurere mere.
  • Domænenavnstjeneste (DNS) er en internet-tjeneste, som oversætter domænenavne til Internet Protocol-adresser. Xserve-operativsystemet, Mac OS X Server, omfatter DNS-hosting, der kan bruges til et ubegrænset antal domæner og muliggør virtuel hosting af flere domæner på samme computer.