Hvad er en Oracle Database Client?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Client / Server Computing

En server er en computer, der er vært for software, som brugere kan få adgang til via deres klientcomputere. Serveren og dens klienter er forbundet via et netværk, som gør det muligt for brugerne på klientmaskiner at bruge de tjenester, der leveres af serveren.

Relationsdatabase

En relationsdatabase organiserer data i normaliserede tabeller, som er individuelle tabeller, der ikke 't indeholder dataafskedigelser, og som har en primærnøgle, som er en unik identifikator for hver række af data i tabellen. En relationsdatabase kan kombinere data fra flere tabeller ved at tilslutte tabeller, der deler samme primære nøgle via et forespørgselssprog, sådan som SQL.

Oracle Database Client

Brugerne kan få adgang til Oracle-databasen via deres klientcomputere og indsende anmodninger om oplysninger, som Oracle-serveren vil reagere på. På en bank, der bruger Oracle-database software, kunne en teller Indsend en forespørgsel fra sin computer, Oracle database klienten, til Oracle serveren for at hente kundens kontooplysninger. Oracles databasesoftware gør det muligt for en organisation at organisere sine data i en relationsdatabase på en central server. Dette gør det muligt for brugere på klientcomputere nemt at hente specifikke oplysninger, analysere rå data og generere rapporter.