Hvad er funktionerne i TCP / IP-protokollen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

TCP / IP-protokoller, også kaldet Internet Protocol Suite, er et sæt kommunikationsprotokoller baseret på TCP og IP-protokollerne. TCP / IP-protokoller består af et sæt lag, der hver især bruges til at løse dataoverførselsproblemer langs en datakanal eller -rute.

TCP-protokol

Transmissionskontrolprotokollen (TCP) i TCP / IP protokollen letter overførslen af ​​data fra en applikation til computernetværket ved hjælp af det pågældende program. TCP-protokollen bryder i det væsentlige data i pakker eller grupper af relaterede data og samler dataene til en brugbar strøm, når den når sin destination.

IP-protokol

Internetprotokollen (IP) i TCP / IP protokol sender og modtager datapakker via internettet. IP-protokollen letter også kommunikation mellem netværkscomputere ved hjælp af algoritmer eller matematiske beregninger for at bestemme den mest effektive og mindst overbelastede kanal til at videresende digitale meddelelser. En protokol er et sæt standarder eller retningslinjer, der bruges til at rute data effektivt i et netværk. Kommunikationsprotokoller hjælper med at definere, hvordan digitale meddelelser udveksles mellem computere og telekommunikation. Transmission Control Protocol / Internet Protocols (TCP / IP) funktion som et sæt kommunikationsprotokoller.