Hvorfor popup-blokkering virker ikke på nogle annoncer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ny teknologi

Tidligere popup-blokkere er næsten udelukkende kodet ved hjælp af javascript. Popup-blokkere, både i browsere og uafhængige programmer, var i stand til at registrere javascript, der skabte en pop op og stopper den fra at åbne. Nyere pop-up-teknologi har dog brugt DHTML (Dynamic Hypertext Markup Language) til at oprette de offensive annoncer. Standard popup-blokkere er endnu ikke udstyret til at registrere disse annoncer.

Gode popup-vinduer

Nogle websteder bruger pop-ups til sideelementer, der ikke er uønskede annoncer; for eksempel bruger Blogger pop op-vinduer til at tilføje kommentarer i bestemte skabeloner. Din blokering kan tillade pop-ups, som den ikke opfatter som en trussel.

Virus

Sørg for, at pop-up'en kommer fra dit nuværende browservindue. Hvis popup-vinduet åbnes i en anden browser, eller hvis du ikke har en browser åben, kan du have en virus, der får dette program til at køre popup-annoncer. Surfing på internettet oversvømmer, at du vil reklamere ved hver tur - det mest ubehagelige er popupannonceen, der åbner et nyt vindue, der vises på skærmen. Mens popup-blokkere er effektive til bekæmpelse af de fleste annoncer, er de ikke en universel løsning.