Intern Routing Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Inden for et autonomt system skal alle routere følge det samme sprog, så hvert netværk bruger en routingprotokol. Der er dog mange routingprotokoller at vælge imellem. Routing protokoller falder ind i to brede kategorier: reaktive og proaktive. En reaktiv protokol vil oversvømme netværket med stiforespørgselspakker på udkig efter en rute, når den har data, der skal sendes. En proaktiv protokol opretholder en database med mulige ruter, så den er klar, når data skal sendes.

Operationer

Proaktive protokoller anvendes mere udbredt. Disse falder i to kategorier: 'Distance-Vector' og 'Link State.' En distancevektorprotokol vælger en rute baseret på antallet af links, den vil krydse. En linktilstandsprotokol ændrer placeringen af ​​stier i dens database, når den modtager feedback, som et link er mislykket.

Eksempler

'Routing Information Protocol' (RIP) er en distributionsvektor-routingsalgoritme. Protokollen 'Open Shortest Path First' (OSPF) og 'Intermediate System to Intermediate System' -protokol (IS-IS) er eksempler på link-state-algoritmer. Interne routing protokoller er mere almindeligt kendt som 'indvendige routing protokoller.' En interiørruteprotokol fungerer inden for et 'autonomt system' (AS). En AS er et privat netværk. En udvendig routingprotokol ruter mellem private netværk.