Krav til at skifte fra landbaseret telefon til VoIP-telefon

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Voice over Internet Protocol (VoIP) overfører telefonopkald over internettet i stedet for at nedbringe en konventionel landbaseret telefonlinje. VoIP-tjenesten kræver en bredbåndsinternetforbindelse og en VoIP-operatør. I den mest typiske konfiguration leverer VoIP-udbyderen en adapter, som giver dig mulighed for at tilslutte en standard berøringssignal til dit netværk. Som et alternativ kan du køre en softphone (softphone) på din computer.

Højhastighedsforbindelse

Der kræves en højhastigheds internetforbindelse til VoIP-telefonservice. Bredbåndsinternet, enten kabel, Digital Subscriber Line (DSL) eller fiber, er ideel.

VoIP-udbyder

Som med almindelig gammel telefonservice (POTS) skal du bruge en transportør til din VoIP-telefon service. Uden en udbyder har du ingen service. Der er dusinvis af VoIP-udbydere over hele kloden.

Telefonadapter

Mange VoIP-udbydere vil sende dig en telefonadapter til brug med deres service. Dette ligner typisk en internetrouter; den har en telefonstik, som du kan vedhæfte en almindelig touch-tone telefon til. Adapteren forbinder dit højhastighedsinternet til din telefon og styrer din opkaldsruting. Lad det altid være tændt.

Softphone og headset

Nogle VoIP-udbydere giver dig mulighed for at bruge en softphone i stedet for en hardwareadapter. En softphone er en software telefon applikation, der ringer dine opkald direkte til og fra en computer. Du skal bruge et headset med en mikrofon, hvis du vil bruge denne konfiguration. En ulempe ved at bruge en softphone er, at din computer altid skal være tændt, hvis du ønsker at modtage uplanlagte indgående telefonopkald.