Oplysninger om 3G

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

EVDO

EVDO er en 3G-teknologi, der gør det muligt for en mobiltelefon at modtage dataoverførsler fra et trådløst tårn i stedet for et kabel eller en telefonforbindelse. EVDO-forbindelse kræver et specielt modem kaldet et luftkort, som gør det muligt for mobiltelefonen at oprette forbindelse til internettet.

HSDPA

HSDPA 3G-forbindelsesstandarden fungerer på samme måde som EVDO, men med højere hastighed og kvalitet. HSDPA-forbindelsen svarer til en DSL-forbindelse på en fast linje, eller ca. 2,4 megabit per sekund. Både HSDPA- og EVDO 3G-forbindelserne har samme rækkevidde som en mobiltelefon.

Carriers

Fra 2010 er der kun fem mobiloperatører, der tilbyder 3G bredbåndstjenester: AT u0026 T Wireless, T-Mobile, Sprint , Verizon og US Cellular. Som at vælge en mobilplan, er det bedst at sammenligne hver enkelt luftfartsselskabs dækningsområde og andre aspekter, når du vælger en 3G-plan, der passer bedst til dine behov. Betegnelsen 3G står for tredje generation og refererer til en gruppe af mobiltelefoner, der er i stand til højhastigheds-bredbåndstelefon- og dataforbindelser. Fælles typer af 3G-forbindelser er Evolution Data Optimized (EVDO) og High Speed ​​Downlink Packet Access (HSDPA).